blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Janssons frestelse

 
     
 

500g kartofler
2 løg
Smør til stegning og pensling
2 ds. ægte ansjovis (Benfri sild) a ca.125g
2 dl piskefløde
Peber

Sæt ovnen på 175 grader

Skræl kartoflerne og skær dem i strimler. Pil løgene og skær dem i strimler.

Steg løgene gyldne i smør.

Smør et ildfast fad med smør og læg et lag kartoffelstrimler i bunden, så løg og så ansjovis, hæld lagen fra dåserne i fadet. krydr med peber mellem lagene. Fortsæt med kartofler, løg og ansjovis, slut med kartofler.

Sæt i ovnen i 15 min. hæld fløden ved og bag yderligere 30 min..

Hasse og Kristinas opskrift efter kokken Leif Mannerström.