blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Bisgaards Kagedrøm
 
     
 

Til 2 lagkagebunde

70 g smør
70 g sukker
4 æggeblommer
110 g mel
3 tsk. bagepulver
2 spsk mælk

4 æggehvider
1½-2 kopper sukker

Smør og sukker røres til lys og luftig,
æggeblommerne røres i en ad gangen.

Mel, bagepulver og mælk røres i.

Æggehviderne piskes stive og sukkeret piskes i lidt af gangen.

2 forme smøres og dejen fordeles i.

Marengsen fordeles oven på dejen.

Bages i ½ time ved 175 og derefter en ¼ til ½ time ved 150

Køler af og lægges sammen

Pyntes med:

2-300 g skovbær
¼ -½ l fløde

Fløden piskes stiv og bærrene vendes i.

Serveres med:

Rarbaberkompot

100 g rarbarber
1 dl sukker
1 dl vand
1 stang vanille

Rabarberne skæres i 2mm. tynde skiver.

Kernerne tages ud af den flække vanillestang og tilsættes sukker og vand + resterne af stangen.

Koges op til sukkeret er opløst og koges yderligere et par min. ved svag varme.

Lagen sies over de rå rarbarber, som trækker i 2 timer v. stuetemperatur og derefter i køleskab.