blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Vietnamesisk kyllingesalat med mynte

 
     
 

 

Der anvendes: til 2 - 4 personer

    * 1 chili, helst en stærk thai-chili, udkernet og finthakket
    * 1 stort fed hvidløg, finthakket
    * 1 spsk. sukker
    * 1 1/2 tsk. riseddike
    * 1 1/2 tsk. limesaft
    * 1 1/2 spsk. fiskesauce
    * 1 1/2 spsk. vegetabilsk olie
    * 1/2 mellemstort løg skåret i tynde halvmåner
    * sort peber
    * 200 gram hvidkål skåret i tynde strimler
    * 1 mellemstor gulerod, revet eller skåret i tynde strimler
    * 200 gram stegt eller kogt kyllingebryst skåret i tynde strimler
    * 1 stort bundt mynte (ca. 40 gram), finthakket

Fremgangsmåde:

1: Bland chili, hvidløg, sukker, riseddike, limesaft, fiskesauce, olie og løg i en skål og smag til med peber.
Lad dressingen trække i en halv time. Kom hvidkål, gulerod, kylling og mynte i en stor skål, hæld dressingen over og bland det hele godt, så dressingen fordeles.
Serveres på et stort fad med mere mynte drysset over.