blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
  Fem

Femkornsbrød

 
     
 

2½ dl vand
1 tsk sukker
25g gær
1 tsk salt
200g femkornsblanding
2½ dl mælk
50g blødt smør
Ca 600g hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsætsukker, femkornsblanding og salt, mælk og smør.

Rør til blandingen ligner grød og lad vile i 5 min.

Tilsæt melet lidt efter lidt under røring (I røremaskine) til den slipper skålen.

Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time.

Hæld dejen i en form. EVA Trios rugbødsform passer til mængden og lad den have igen i 30 min.

Pensel bødet med pisket æg og drys med femkonrnsblanding.

Bag ved 200 grader varmluft i ca 35 min og tag brødet ud af formen og bag videre 5-10 min til brødet luder hult, når man banker i bunden.