blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Stikkelsbæris

 
     
 

Puré:

500 g stikkelsbær, pynede
3 spsk sukker
4 spsk vand


Iscreme:

4 æggeblommer
100g sukker
1 tsk vaniljeekstrakt
4 dl fløde
2 dl mælk

Kom stikkelsbær,sukker og vand i en gryde og kog op til bærrene brister. Afkøl.
Kom det hele i en foodprocessor og kør til det er jævnt. Passer gennem en sigte for at fjerne kerner og rester.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljeekstrakt til det er hvidt.

Varm mælk og fløde til lige under kogepunktet og hæld det i æggemassen under stadig piskning.

Hæld cremen tilbage i gryden og varm op til 83 grader og afkøl.

Bland cremen med stikkelsbærpuréen og kør massen i en ismaskine, eller hæld den i en form og frys i fryseren. Rør hvert kvarter for at undgå bundfald.