3 Baguetter
Surdej af:
- 5 gram gær
- 2 dl vand
- 2 dl hvedemel
Dej:
- 1 dl . vand
- 10 gram salt
- ca. 380 gram hvedemel
Fremgangsmåde :
Surdej
Gæren smuldres og udrøres med vand,
der er lunet til 35 grader. Melet tilsættes og dejen
piskes med et piskeris, til den er blank og sej. Det tager
blot et par minutter. Surdejen stilles ved almindelig køkkentemperatur,
ca. 18 grader, i et døgn, hvorefter selve dejen kan
lægges.
Dej
1 dl. vand lunes til 35 grader og tilsættes
surdejen, sammen med salt og resten af melet. Hold lidt mel
tilbage, indtil det ses hvor meget mel dejen kan tage. Dejen
æltes grundigt, til den er blank og smidig og slipper
bord og hænder.
Hæver
i 4 timer.
Dejen slåes ned, og deles i 3 dele, der trilles
ud til baguetter i bagepladens længde.
De formede baguetter lægges på en smurt bageplade
og dækkes med et fugtigt klæde, hvilket er meget
vigtigt for at opnå en god skorpe. Brødene efterhæver
i 45 minutter. De ridses med et barberblad eller en meget
skarp kniv.
5: Brødene kan pensles med vand eller sammenpisket
æg, tilsat 2-3 spsk. koldt vand. Pensles de med vand,
må der pensles på ny efter 10-15 minutters bagning.
Når ovnen tændes stilles et fad med vand i bunden
af ovnen.
Brødene sættes i en 260 grader varm ovn i ca.
12 minutter. Smid et par skefulde vand ind i bunden af ovnen,
når brødene sættes ind. De bør ikke
brændes, men tages ud lige før dette sker.
OBS!
Endnu bedre. Efter efterhævning sættes brødene på en bagesten i den varme ovn og der sprøjtes 10-15 gange med vand fra en forstøver ind over brødene
|