|
250 g bacon
1 stort hakket løg
2 spsk. hakket hvidløg
500 g hvide bønner, udblødte natten over i vand
1 liter kyllingefond
2 1/2 dl brun farin
1 1/2 dl mørk sirup
180 g tomatpure
3/4 dl æbleeddike
1 spsk. chilipulver
2 tsk. sennepspulver
salt og peber
Baconen skæres i mindre tern og steges i en gryde med låg, der kan tåle at gå i ovnen. Det skal ikke blive sprødt, kun lige begynde at tage farve. Tilsæt det hakkede løg og hvidløg og lad det klare sammen med baconen.
Tilsæt de udblødte bønner og vand, så det knapt dækker, samt yderligere en liter kyllingefond. Skru ned for blusset, læg låg på, og lad det simre, til bønnerne er knap møre, ca. en times tid. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland alt godt. Læg låg på gryden, og sæt den ind i ovnen på 175 grader i et par timer.
Kig til bønnerne en gang imellem, og tilsæt eventuelt lidt mere væske. Skru ovnen ned til 120 grader, og giv den en time mere, hvorefter bønnerne er klare. Smag eventuelt til med salt og peber.
Eventuelt bruges mindre sukker og sirup.
|
|