blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Bondebrød til hele ugen

4 brød, kan dobles efter behag

 
     
 

680g lunkent vand 38 grader
10g gær
17-25g havsalt
910g mel + til bord og hænder

Alst røres sammen (IKKE æltes) evt. i foodprocessor med dejkniven.
lægges i stor skål og dækkes med film eller låg, må ikke være helt tæt.
Hæver ved stuetemperatur i 2 timer, så er dejen klar. Tag straks dej fra til et brød. Sæt resten i køleskab. se under her.

Eller sæt den i køleskabet i op til 14 dage, ikke helt tæt låg de første par dage.
Eller brug af dejen med det samme. med melede hænder og skarp kniv tages en klump på størrelse med en grapefrugt fra. Ælt den ikke og slå den ikke ned! forsøg at holde så meget C02 i dejen som muligt. Fold dejen ind under sig selv til den bliver glat og rund (20-40sec.)

Sæt kuglen på bagepapir og lad den hæve i 40 min.

Skær ridser eller mønster i brødet og sæt det i ovnen, på en bagesten helst. med en bradepande med varmt vand under,ved 235 grader alm. ovn

Bag det i 20-30 min. Efter ½delen af bagetiden trækkes bagepapiret ud under brødet.

Næste dag tager du blot en ny portion dej fra køleskabet og bager igen.

God appetit