6g gær
6 spsk surdej
5 dl koldt vand
150g Tipo 00 mel
450-500g Manitoba mel
15g Groft salt
I røreskålen opløses gæren og surdejen tilsættes og Tipo 00 melet røres i
Herefter tilsættes Manitobamelet og røres 4 min. ved lav hastighed.
Herefter røres på fuld kraft til dejen er jævn. Stop maskinen og lad dejen hvile i 10 min.
Tilsæt så salt og rør igen på fuld kraft til dejen slipper skålen fuldstændigt.
Hæld dejen i en hæveskål og lad den stå på bordet i en time.
Sæt dejen i køleskabet i 24 - 30 timer og tag den dernæst ud og lad den hvile ved stuetemperatur i 2 timer.
Du har haft din ovn, med bagesten, tændt v. 275 grader (alm. ovn)i en time .
Hæld dejen ud på melet bord og hak den over til to brød, Skub dejen sammen med en dejskarber.
Sæt brøddene i ovnen og bag dem i 15 min. Sænk temperaturen til 220 grader og bag færdig i ca. 15 mi. Prøv dig frem.
|