|
MØRDEJ
280 g hvedemel
1 knsp. salt
100 g flormelis
150 g smør
1 æg
en tærteform, 24 cm i diameter
FYLD
150 g blødt smør
150 g rørsukker
150 g mandelmel
2 æg
skal af 1 usprøjtet citron (Måske lidt mindre)
200 g brombær (så de dækker)
50 g mandelflager
1. Mørdej: Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til det ligner rasp.
Tilsæt ægget. Blend, til dejen lige samler sig.
Form dejen til en kugle med hænderne uden at ælte for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ½ time i køleskabet.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
2. Fyld: Pisk smør, rørsukker og mandelmel sammen til en cremet konsistens.
Pisk æg og fintrevet citronskal i. Fordel cremen på tærtebunden.
Fordel brombær på tærten. Tryk dem let ned i cremen.
Drys mandelflager ud over hele tærten.
3. Bag tærten i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
Serveres med Creme fraiche eller flødeskum |
|