blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Brombærtrifli

 
     
 

Creme: 

2 æggeblommer 
3 spsk. sukker 
1 spsk. maizena 
3 dl letmælk 
½ vaniljestang

Desuden:

100 g makroner 
½ dl portvin/sherry
300 g friske brombær 
1 dl piskefløde 
fintrevet skal af ½ usprøjtet appelsin

Lav først cremen: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt sukker på spækbrættet med den flade side af kniven, så kornene skiller sig ad. Kom vanilje og stang og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde, og rør dem godt sammen. Sæt gryden på komfuret, og varm op under grundig piskning. Lad cremen koge igennem i 2-3 min., indtil den tykner og bliver helt glat og blød. Tag gryden af varmen, og kom cremen over i en lille skål. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold.


Når cremen er kold, er det tid til at bygge din trifli. Kom lidt letknust makron i bunden af en serveringsskål eller et lille portionsglas, og stænk med lidt portvin/sherry. Kom lidt brombær oven på og herefter lidt creme. Gentag dette, indtil der ikke er flere brombær og mere creme tilbage. Slut af med let pisket flødeskum på toppen og lidt knust makron og revet appelsinskal. Lad triflien stå ½-1 time i køleskabet, inden du serverer den, så den lige "sætter" sig.