blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Chokolademousse (8 stk.)

 
     
 

2,5 dl. sødmælk
3 pasteuriserede æggeblommer (ca. 60g.)
50 g sukker
½ stang vanille
200 g mørk chokolade 64%
4 dl piskefløde

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Mælken og vanillekorn og -stangbringes til kogepunktet i en tykbundet gryde.

Fløden piskes let, til den begynder at toppe.

Æggeblommer og sukker piskes grundigt sammen, den varme mælk hældes
lidt ad gangen over æggeblommerne under kraftig omrøring.

Massen hældes tilbage i gryden og der røres konstant med en dejskraber
til temperaturen er præcis 85 grader.

Det er vigtigt at temperaturen ikke overskrides, for så vil massen skille, det er derfor nødvendigt at benytte et termometer.

Cremen sigtes og chokoladen hakkes fint.


Den lune creme hældes over chokoladen og chokoladen smeltes i cremem

Derefter vendes fløden forsigtigt i massen - kun lidt ad gangen.

Anret moussen i glas eller en skål. Under alle omstændigheder skal den 2-3 timer på køl inden serveringen.