Som Fritz Brenner laver den til Nero Wolfe
Salaten:
3 forskellige slags salathoveder Fx. Frissé, Iceberg og endivie
1 bk. brøndkarse
1 gulerod
2-3 stilke blegselleri
2 kogte og revne beder, rødbeder giver en fin farve.
Dressing:
3 fed hvidløg
20 ½ valnødder
1 tsk Colman's sennepspulver
½ tsk cayennepeber
1 spsk hakket purløg
1 tsk salt
2,4 dl olivenolie
0,6 dl estragoneddike ell. bare hvidvinseddike
0,6 dl tør rødvin
Valnødderne ristes på en tør pande og kommes i en blender sammen med resten af ingridienserne og blendes til dressingen er jævn.
Salaten plukkes i små stykker, selleri snittes på tværs. De revne beder vendes i. Guleroden skrælles i tynde skiver og vikles om en blyant, så de ligner skruer
Det grønne anrettes i en skål, klippet brøndkarse og gulerodssløjferne kommes på til pynt.
Dressingen hældes over og salaten serveres til et stykke stegt lyst kød. Gris, kalv ell. kylling
|