blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

5-kornsboller

 
     
 

200 g 5-kornsblanding
3 dl. kogende vand
2 dl kærnemælk ell. syrnet mælkeprodukt med højst 0,7 % fedt
1 dl vand
50 g gær
1 spsk. flydende fedtstof
1½ tsk. salt
2 tsk. sukker
350 g Hvid hvede (Speciel kornsort, fåes i Kvickly og Superbest bl.a.)
ca. 300 g hvedemel

5-kornsblanding overhældes med de 3 dl kogende vand og trækker mindst i ½ time, gerne længere, hvis kernerne ønskes mere bløde.

Kærnemælk og 1 dl vand tilsættes blandingen, så temperaturen er ca 37 grader, og gæren røres i.

De øvrige ingredienser kommes i evt. holdes lidt af hvedemelet tilbage

Æltes grundigt og hæver ca. en time

Formes til 16 boller, som sættes på plade og efterhæver ca. 20 min.

Pensles med kærnemælk eller syrnet mælkeprodukt, drysses med sesam og bages ved 200 grader i ca. 25 min.

Afkøles på bagerist.

Særdeles fryseegnede. optøs i 750w microovn i ca 30 sec. og er som nybagte.

Pr. stk: 700 kJ 26 g kulhydrat 3 g. fedt og 23 g fuldkorn.