blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Fr. Larsens brød

 
     
 

Surdej:

1½ dl kærnemælk
8g gær
4dl vand
100g Hvedemel
100g rugmel

Alle ingredienserne røres sammen og stilles tildækket med et fugtigt klde på køkkenbordet i 24 timer
Sættes på køl og kan bruges efter 3 dage. Gem resten i en boks i køleskabet, som anden surdej. Denne surdej er med for at give smag, ikke for hævekraft.

Brød:

900g hvedemel
100g rugmel
7 dl vand
1 dl surdej
30g salt
10g gær

Alle ingredienserne - undtagen salt _ køres på røremaskine v. 2/3 hastighed i 12 min- Saltet tilsættes og den køres yderligere 1 min.

Sættes på køl under fugtigt klæde i min. 24 timer. Skrabes ud på et letmelet bord, deles i 2 og kommes i to velsmurte 1½ l- forme og stilles tildaækket med fugtigt klæde i ca. 1½ - 2 timer til dejen er hævet il dobbelt størrelse.

Bages ve 250 grader varmluft i 6 min. og temperaturen sænkes til 180 og bager videre i ca 45 min. til kernetemperaturen er 98 grader.

Vendes ud på rist og afkøles.