(6-8 personer)
Fra restaurant Beyti
(Firin Köfte)
Fars:
l kg hakket kød
(okse, lam eller gris)
l æg
l dl mælk
l knivsp spidskommen
4 spsk hakket persille
2 revne løg
l spsk koncentreret tomat
ca. 2 tsk salt
½ tsk peber
l kg kartofler i 1/4 cm tykke skiver
4 tomater
4 chilipebere
Kogelage:
20 g smør
4 spsk koncentreret tomat
l l vand
Ælt alle ingredienser til farsen godt igennem med hænderne.
Farsen skal helst æltes i 20 minutter for at få
den rigtige konsistens. Det kan gøres på en køkkenmaskine.
Lad farsen hvile mens kartoflerne skrælles og skæres
i skiver, læg dem i letsaltet vand, så de ikke
bliver mørke.
Form farsen til kugler, der trykkes let flade i hånden,
sæt disse frikadeller på højkant skiftevis
med kartoffelskiver i et smurt ovnfast fad.
Skræl eller flå tomaterne, skær dem i smalle
både og fordel dem over fadet. Flæk chilipeberne
og fjern frøene, snit peberne fint og drys dem over
retten.
Smelt 20 g smør i en gryde, rør koncentreret
tomat ud heri og tilsæt kogende vand. Lad det koge igennem.
Hæld det i fadet. Læg folie over og sæt
fadet midt i en 225 grader varm ovn i 3/4 time, fjern folien
og lad retten stå endnu 15 minutter uden papir.
|