blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Frikadeller i fad
 
     
 

(6-8 personer)

Fra restaurant Beyti
(Firin Köfte)

Fars:
l kg hakket kød
(okse, lam eller gris)
l æg
l dl mælk
l knivsp spidskommen
4 spsk hakket persille
2 revne løg
l spsk koncentreret tomat
ca. 2 tsk salt
½ tsk peber


l kg kartofler i 1/4 cm tykke skiver
4 tomater
4 chilipebere

Kogelage:
20 g smør
4 spsk koncentreret tomat
l l vand


Ælt alle ingredienser til farsen godt igennem med hænderne. Farsen skal helst æltes i 20 minutter for at få den rigtige konsistens. Det kan gøres på en køkkenmaskine. Lad farsen hvile mens kartoflerne skrælles og skæres i skiver, læg dem i letsaltet vand, så de ikke bliver mørke.

Form farsen til kugler, der trykkes let flade i hånden, sæt disse frikadeller på højkant skiftevis med kartoffelskiver i et smurt ovnfast fad.

Skræl eller flå tomaterne, skær dem i smalle både og fordel dem over fadet. Flæk chilipeberne og fjern frøene, snit peberne fint og drys dem over retten.

Smelt 20 g smør i en gryde, rør koncentreret tomat ud heri og tilsæt kogende vand. Lad det koge igennem. Hæld det i fadet. Læg folie over og sæt fadet midt i en 225 grader varm ovn i 3/4 time, fjern folien og lad retten stå endnu 15 minutter uden papir.