l
 

 

blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Glaseret kastaniekage med sprød karamel og vanillesirup

 
     
 

8 stk. æg
250 g flormelis
1 stk. vanillestang
60 g rasp
saften fra 1 citron
250 g hakkede kastanier
salt
50 g smør
15 kastanier
100 g perlesukker
½ dl appelsinsaft
¼ dl calvados
20 g smør
1 stang vanille

Æggene deles i hver sin skål. (Kastanierne befries fra skallen og sukkeret smeltes til karamel i en kasserolle. Smørret tilsættes og kastanierne lægges nænsomt i karamellen. Flamber med calvados og tilsæt appelsinsaft. Kastanierne koges nu møre i karamellen (ca. 10 – 15 min.) og sættes et lunt sted.

Æggeblommerne tilsættes 200 g flormelis og piskes sammen til en ensartet masse med piskeris.

Vanillestangen halveres på langs og marven befries med brug af en kniv, og røres i æggeblommemassen.

Rør 30 g rasp og citronsaft i samme masse med en grydeske og derefter de hakkede kastanier, som i forvejen er bagt ved 180 grader i 30 min. I ovnen.

En knivspids salt tilsættes æggehviderne som piskes stive med en håndmixer. Mens resten af flormelisen tilsættes.

Vend 1/3 af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i æggeblommemassen med en dejskraber til en ens masse og derefter de sidste 2/3 forsigtigt i.

En ringform smøres med blødt smør og drysses forsigtigt med det resterende rasp.

Dejen fyldes i formene og kastanierne sættes forsigtigt deri og nu bages dejen 40 – 50 min.

Som dekoration vanille/kastaniesirup på tallerkenerne som en bund. Der kan evt. bruges "Fe hår" af lidt smeltet perlesukker og en spiseske glukose.