400g oksekød i tern
100g bacon i tern
Olivenolie
3 løg i tern
½ selleri i tern
2 gulerødder i tern
4 fed hvidløg hakkede
8 mlm. st. kartofler i store tern
2 røde peberfugter i strimler
2 ds. fl. tomater
1,5 l oksebouillon
2 spsk edelsüss paprika
1 spsk. rosenpaprika
2 tsk. røget paprika (fås i Kvickly og Brugsen)
1 tsk. stødt spidskommen
salt og peber
Steg baconternene i suppegryden til de er gyldne, tag dem op.
Steg nu løg og hvidløg i fedtet til de klarer, tag dem op.
Kødet pudres med de 3 slags paprika og bunes i gryden med olivenolien. Tilsæt sellerei og gulerødder og lad dem steg med lidt.
Tilsæt løg, bacon, tomater og spidskommen og bouillonen. Koges ca 1-1½ time til kødet er mørt.
Tilsæt kartofler og peberfrugt og kog videre til alt er mørt - ca. ½ time
Smag til med salt og peber og evt. lidt rørsukker.
Server med en klat creme fraiche i tallerkenen og med godt brød.
|