Til 2 lagkagebunde
70 g smør
70 g sukker
4 æggeblommer
110 g mel
3 tsk. bagepulver
2 spsk mælk
4 æggehvider
1½-2 kopper sukker Smør og sukker røres til lys og luftig,
æggeblommerne røres i en ad gangen.
Mel, bagepulver og mælk røres i.
Æggehviderne piskes stive og sukkeret piskes i lidt af gangen.
2 forme smøres og dejen fordeles i.
Marengsen fordeles oven på dejen.
Bages i ½ time ved 175° og derefter en ¼ til ½ time ved 150°
Køler af og lægges sammen
Pyntes med: 2-300 g skovbær
¼ -½ l fløde
Fløden piskes stiv og bærrene vendes i.
Serveres med:
Rarbaberkompot
100 g rarbarber
1 dl sukker
1 dl vand
1 stang vanille
Rabarberne skæres i 2mm. tynde skiver. Kernerne tages ud af den flække vanillestang og tilsættes sukker og vand + resterne af stangen.
Koges op til sukkeret er opløst og koges yderligere et par min. ved svag varme.
Lagen sies over de rå rarbarber, som trækker i 2 timer v. stuetemperatur og derefter i køleskab.
|