blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Ketchup

 
     
 

1 kg godt modne tomater
4 fed hvidløg
1 cm ingefær
1 rød peberfrugt
8 spsk rødvinseddike
85g sukker
1/4 tsk revet citronskræl
lidt citronsaft
1 stor tsk salt
1 tsk sennepsfrø
½ spsk peberkorn
½ spsk korianderfrø½ tsk nelliker
1 lille eller ½ stang kanel

Tefilter
Atamon

Flå tomaterne, og hak dem groft

Skær løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær i grove stykker.

Bland ovennævnte med halvdelen af rødvinseddiken, sukkeret, citronskal- og saft i en sauterpande og kog i 15 min.

Blend til en ensartet masse og tilsæt resten af eddiken, salt.et tefilter med
sennepsfrø, peberkorn, kanel, korianderfrø og neliker lukket med en snor.

Kog i en time til konsistensen er rigtig og tag af varmen. Tilsæt Atamon og hæld på rengjorte glas.