1 kg svinenakkefilet uden fedt
125g feta ost
75g sorte oliven uden sten
3 fed hvidløg i skiver
1 glas (100g) champignon
5 vinblade
50g smelteost naturel
salt
peber
oregano
½dl. citronsaft
75g smør
½ dl madeira
1½ dl rødvin
Skær kødet, så det kan bredes ud til en flade og tilsæt krydderierne.
Fetaen lægges i en stribe midt på kødet, oliven og champignon fordeles langs fetaen. Hvidløg strøes hen over.
Smelteosten lægges på, og vinbladene fordeles over alt fyldet.
Køddet rulles og snørres.
Lægges i et ildfast fad og overhældes med citronsaften.
Smørret fordeles over.
Steges i 1½ time ved 200 grader.
Vendes et par gange under stegningen.
10 min. før stegen er færdig hældes madeiraen over. 5 min senere tilsættes rødvinen.
Lad vile nogle min. før serveringen.
Skyen jævnes og serveres som sauce.
Serveres med Briam og græske kartofler.
|