blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Kleftiko

 
     
 

1 kg svinenakkefilet uden fedt
125g feta ost
75g sorte oliven uden sten
3 fed hvidløg i skiver
1 glas (100g) champignon
5 vinblade
50g smelteost naturel
salt
peber
oregano
½dl. citronsaft
75g smør
½ dl madeira
1½ dl rødvin

Skær kødet, så det kan bredes ud til en flade og tilsæt krydderierne.

Fetaen lægges i en stribe midt på kødet, oliven og champignon fordeles langs fetaen. Hvidløg strøes hen over.

Smelteosten lægges på, og vinbladene fordeles over alt fyldet.

Køddet rulles og snørres.

Lægges i et ildfast fad og overhældes med citronsaften.

Smørret fordeles over.

Steges i 1½ time ved 200 grader.

Vendes et par gange under stegningen.

10 min. før stegen er færdig hældes madeiraen over. 5 min senere tilsættes rødvinen.

Lad vile nogle min. før serveringen.

Skyen jævnes og serveres som sauce.

Serveres med Briam og græske kartofler.