blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Kødboller i tomatsauce
 
     
 

 

(Domatesli Köfte)

500 g hakket okse eller lam
2 skiver franskbrød
1 revet løg
1 æg
2 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk olivenolie
salt, peber

Tomatsauce:
1 stort hakket løg
6 store flåede tomater
2 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum
1 laurbærblad
salt, peber
2 spsk hakket bredbladet persille

Franskbrødet afskorpes og gennemvædes med vand. Det knuges i hånden og smuldres ned i det hakkede kød. Ælt farsen med de øvrige ingredienser. Den skal æltes længe gerne 15 minutter for at blive sej. Form farsen til æglignende kødboller med hænderne, der er vædet med olie. Brun kødbollerne på begge sider i olie på panden.
Drys det hakkede løg med salt, lad det trække 10 minutter, skyl det og bland det med de grofthakkede, flåede tomater. Kom det i en gryde med de øvrige ingredienser undtagen persillen. Lad det koge sammen et par minutter ved svag varme. Læg kødbollerne i denne sauce, læg låg på gryden og lad retten simre ved svag varme i 15 minutter. Drys med hakket persille og server med brød eller pilavris.