(Domatesli Köfte)
500 g hakket okse eller lam
2 skiver franskbrød
1 revet løg
1 æg
2 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk olivenolie
salt, peber
Tomatsauce:
1 stort hakket løg
6 store flåede tomater
2 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum
1 laurbærblad
salt, peber
2 spsk hakket bredbladet persille
Franskbrødet afskorpes og gennemvædes med vand.
Det knuges i hånden og smuldres ned i det hakkede kød.
Ælt farsen med de øvrige ingredienser. Den skal
æltes længe gerne 15 minutter for at blive sej.
Form farsen til æglignende kødboller med hænderne,
der er vædet med olie. Brun kødbollerne på
begge sider i olie på panden.
Drys det hakkede løg med salt, lad det trække
10 minutter, skyl det og bland det med de grofthakkede, flåede
tomater. Kom det i en gryde med de øvrige ingredienser
undtagen persillen. Lad det koge sammen et par minutter ved
svag varme. Læg kødbollerne i denne sauce, læg
låg på gryden og lad retten simre ved svag varme
i 15 minutter. Drys med hakket persille og server med brød
eller pilavris.
|