blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Ovnstegte kyllingelår med ris i kyllingesky

 
     
 

Når du nu alligevel har spist brysterne fra din store økologiske kylling, og har lårene tilbge er her en god opskrift:

4 Hele kyllingelår med rygstykke
6 dl.basmatiris
9 dl. vand
2 mellem løg, hakkede
400g. friske champignon
2 kyllinge-bouillonterninger
solsikkeolie
salt
peber evt. lidt knust chili

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag et ildfast fad eller en dyb bradepande. Læg kyllingerne i faddet og hæld olie over lårene.
Sæt lårene i ovnen i 30 minutter.

Mens kyllingerne er i ovnen, skære du løg i små tern og champignoner i 0,5cm tykke skiver.
Brun løgne og kom derefter svampene i og steg til alt væde er fordampet.

Hæld ris i en riskoger med vand og en bouillonterning og kog til de er færdige.

Når kyllingen har været inde i 30 minutter, tages de ud og stegeskyen dryppes ud over lårene.
og kom så salt og peber på kyllingeskindet.
Den sky der ligger i bunden af faddet/bradepanden hældes over i løgne og champignonerne,
og kyllingerne stilles ind i ovnen igen i 30 minutter.

løg, champignoner og kyllinge saft koges op og der kommes en bouillonterning i.
Bland nu de færdige ris i, bland godt, og retten færdig.
Smages til ved bordet med Tabasco ell. anden chilisauce.