blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Lammekølle à la boulangère (6-8 personer)
 
     
 

1 lammekølle ca. 2 kg
1-2 fed hvidløg
salt og peber

1½ kg kartofler
8-10 chalotteløg
eller 3-4 alm. løg
2 fed hvidløg
2 bt. persille
1 kvist timian ell. 1 tsk. tørret
1 kvist frisk rosmarin
40 g. smør
½ l lys bouillon
Salt og peber
smør til bradepanden

Gnid lammekøllen med hvidløg eller spæk den med hvidløgssplinter

Tænd ovnen på 200 grader

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
Hak løg, hvidløg og urter

Læg kartoflerne taglagt i den smurte bradepande, skiftevis med urter og salt og peber

Drys køllen med salt og peber og skær smørret i tynde skiver og læg dem på køllen.

Stil køllen på risten over bradepanden.

Hæld bouillonnen ved kartoflerne og stil det hele i ovnen i ca. 1½ time.

Tag køllen ud og pak den i folie og lad den hvile i 5min.

Skær køllen i skiver og server med kartoflerne til.