1 lammekølle ca. 2 kg
1-2 fed hvidløg
salt og peber
1½ kg kartofler
8-10 chalotteløg
eller 3-4 alm. løg
2 fed hvidløg
2 bt. persille
1 kvist timian ell. 1 tsk. tørret
1 kvist frisk rosmarin
40 g. smør
½ l lys bouillon
Salt og peber
smør til bradepanden
Gnid lammekøllen med hvidløg eller spæk den med hvidløgssplinter
Tænd ovnen på 200 grader
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
Hak løg, hvidløg og urter
Læg kartoflerne taglagt i den smurte bradepande, skiftevis med urter og salt og peber
Drys køllen med salt og peber og skær smørret i tynde skiver og læg dem på køllen.
Stil køllen på risten over bradepanden.
Hæld bouillonnen ved kartoflerne og stil det hele i ovnen i ca. 1½ time.
Tag køllen ud og pak den i folie og lad den hvile i 5min.
Skær køllen i skiver og server med kartoflerne til.
|