blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Lammeryg med krydderurte-tapanade og tomatsalsa

 
     
 

Ingredienser

  • 1 lammeryg
  • Forskellige krydderurter såsom dild, kørvel, timian eller ramsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g kapers
  • 2 dl olivenolie
  • 500 g tomater
  • 100 g oliven
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt basilikum
  • Salt peber

Lammeryggen krydres godt med salt og peber og sættes i en forvarmet ovn ved 190°C i 30 minutter.

Tapanade
Krydderurter, hvidløg og kapers hakkes groft.
Det hele røres sammen med lidt olivenolie til en tapanade.
Tapanaden smøres på den stegte lammeryg og herefter skal lammeryggen hvile i 20 minutter tildækket med klæde inden udskæring.

Salsa
Tomater u. kerner, oliven og peberfrugt skæres i små tern og smages til med olivenolie, basilikum, salt og peber.