blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Rosmarinbraiserede lammeskanke

 
     
 

1 kg lammeskank
bordsalt
peber
1 1/3 spsk olivenolie
1 1/3 stk løg
2 gulerødder
6 2/3 fed hvidløg
2/3 flaske rødvin
2/3 dåse flåede tomater
2 1/3 dl hønsebouillon
2 1/3 dl oksekødsbouillon
3 1/3 tsk frisk rosmarin
1 1/3 tsk frisk timian

-Strø lammeskankene med salt og peber efter smag. Opvarm olien i en stor stegegryde over middelhøj varme.


-Brun skankene i hold. Læg de brunede skanker over på en tallerken eller et fad.


-Tilsæt hakkede løg, gulerod i skiver samt presset hvidløg og svits det i 10 min. Rør vin, flåede tomater og bouillon i. Krydr med rosmarin og timian.


-Læg skankene tilbage i gryden og bring den i kog. Skru ned til middelhøj varme, læg låg på og lad det simre, til kødet er mørt, ca. 2 timer.
-Fjern låget og lad det simre i yderligere 20 min. Læg lammeskankene over på et ildfast fad, som stilles i ovnen ved lav varme. Lad væden i gryden koge ind i ca. 15 min.

-Servér skankene med saucen over, og grøntsager