blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Lavendelsorbet
 
     
 

 

 

Ingredienser:

 

11/4 l. vand

250 g. sukker

2 citroner

ca. 15 g. lavendel (Blomst, blade og stængel)

 

 

Riv citronerne og pres dem. Vandet og sukkeret varmes op til sukkeret er opløst. Lad lagen koge yderligere et par minutter. Hæld halvdelen af lagen i en anden gryde. Tilsæt citronskal i den ene portion og lad den småkoge ved svag varme i yderligere 10 min. Derefter tilsættes resten af citronsaften, lad det køle ned. Lavendlerne lægges i den anden portion lage. Den skal have et kort opkog, sluk for varmen og lad lagen trække i 15 minutter. Si derefter lagen ned i citronlagen. Lad blandingen køle af. Herefter fryses lagen i en ismaskine indtil den er fast. Sorbeten kommes derefter over i en kold skål og stilles i fryseren.