blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Halifax Mex. burger
 
     
 

Aïoli:

2 fed hvidløg
3-4 cl rødvinseddike
2 spsk grov sennep
½ citron (saften af)
2 pasteuriserede æggeblommer
ca. 2½ dl. olie(vindruekerne)
salt og peber

Tomatsalsa:

1 stort løg
1 ds. hakkede tomater
2 tomater hakket i stykker
50 g. mørk farin
1 lille glas jalapenos (afdryppede)
et bundt friske koriander
salt og peber



Guacamole:

2 store modne avocadoer
½-1 dl. creme fraiche
1 fed hvidløg
½ rød chili
½ tsk spidskommen
½ citron (saften af)
salt og peber

Burgere:

600-800 g oksekød
4 burgerboller
salt og peber
saltblade
1 rødløg i tynde skiver
jalapenos fra glas
4 skiver cheddarost

 

Aïoli:

Blend æggeblommer, hvidløg, eddike, sennep og citronsaft, tilsæt derefter olien i tynd stråle til konsistensen er god.

Tomatsalsa:

Skiv løget og kog dem i en gryde i ca. 30 min. sammen med hakkede tomater, tomater , farin og jalapenos. Køl den af og blend med friske koriander og smag til med salt og peber.

Guacamole:

Blend kødet af den ene avocado med cremefraiche, hvidløg, chili, spidskommen og citronsaft.

Kom kødet fra den 2. avocado i og blend til passende konsitens.

Smag til med citronsaft og salt og peber.

Burgere:

Steg bøfferne på en varm grillpande, når blodet trækker ud lægges osteskiverne på-

Bollerne smøres med aïolien, læg salat og guacomole på, derefter skiver af rødløg, et par skefulde af tomatsalsaen og jalapenos. Derefter bøffen med ost og slut med toppen af burgerbollen, smurt med aïoli.