2 afpudsede svinemørbrad, ca.600 g
salt og peber
1 spsk olie
8 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke
Spinat og hvidløg
2 løg
2 fed hvidløg
2 tsk olie
2 dl fløde 9%
1-2 spsk sennep
500 g frisk spinat
Saltbagte kartofler
750 g små kartofler
2 spsk groft salt
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt mørbraderne på alle sider og pak dem derefter ind i parmaskinke. Læg mørbraderne i et ovnfast fad og sæt den i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter til centrumtemperaturen er 62-70 grader.
Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Drys med salt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen sammen med svinemørbraden ved 160 grader, til de er møre. Skru op på 225 grader, når kødet tages ud, og lad kartoflerne blive sprøde.
Rist finthakket løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt fløde og sennep. Krydr med salt og peber. Lad det koge godt igennem. Tilsæt spinaten. Tag panden af varmen, når spinaten begynder at falde sammen.
|