blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Moules marinières

 
     
 

2 kg blåmuslinger
4 fed hvidløg
4 stk skalotteløg
2 spsk god olivenolie
50 g smør
3 dl tør hvidvin
2 stk laurbærblade
3 timiankviste
2,5 dl piskefløde
1 bundt bredbladet persille
salt
peber

Rens muslingerne.

Hak hvidløg og skalotteløg og sautér det af i olivenolie og smør i en stor gryde (uden at det tager farve). Tilsæt derefter de rensede muslinger, vin, timian og laurbærblade. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter, (ryst gryden et par gange imens) til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte der ikke åbner sig, kasseres disse. Pas nu på ikke at koge dem for meget - du vinder INTET! Tværtimod bliver muslingerne små, seje og gummiagtige ved for lang tilberedningstid.

Anret muslingerne i store dybe tallerkener. Kog imens suppen lidt ind - skal der fløde i tilsættes den nu og suppen bringes til kogepunktet - smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft og smid masser af grofthakket bredbladet persille i suppen.

Fif: Server med godt lunt brød eller spis dem som i Belgien som Moules Frites med sprøde pommes frites.