blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Norske klejner

 
     
 

Dej:

1 dl mælk
20g gær
50g blødt smør
1 æg
30g sukker
½ vaniljestang
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. reven citronskal
ca. 250g hvedemel
+ olie til kogning.

Glasur

Flormelis rørt med citronsaft og evt. gul frugtfarve.

Gæren røres i den lunede mælk. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland den med en kniv i lidt af sukkeret, kom dette og resten af sukkeret i, sammen med æget og smør.Pisk dette hele sammen med håndmixer

Tilsæt kardemomme og ½delen af melet. Pisk igen og tilsæt resten af melet til dejen er smidig og blank.

Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

Rul dejen ud til en rektangel og skær i 6 strimler. Skær et lille snit i midten af strimlerne og fold klejnen igennem hullet.

Frturesteg dem en af gangen ca. 1 min på hver side til de er gyldne.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle og køl lidt af.

Sprøjt glasuren på med en plastpose med en lille spids klippet af hjørnet.

Spises gerne lune.