blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Ølandshvedebrød (Morten Koks)
 
     
 

Fordej:

3 dl. vand (37 grader)
300 g Ølandshvedemel
5 g gær

Brøddej:

3 dl vand (37 grader)
1 tsk. salt
½ dl olivenolie
ca. 400 g. Ølandshvedemel

1. dag - fordej

Mel og vand røres sammen og gæren røres ud heri. Dækkes med et fugtigt klæde. Lad dejen stå mørkt og lunt til næste dag.

2. dag - brød

Bland ingredienserne til brøddejen godt sammen og bland fordejen i.
Ælt det grundigt med mere mel til dejen er fast. Dæk med fugtigt klæde og lad hæve til dobbelt størrelse (1 - 2 timer)
Slå dejen ned og form til 3 brød eller 6 flutes. Lad brøddene hæve til dobbelt størrelse og bag dem i forvarmet ovn 220 grader (varmluft -ellers 250 grader) i ca. 15-20 min. (bagetiden for flutes er mindre)