Fordej:
3 dl. vand (37 grader)
300 g Ølandshvedemel
5 g gær
Brøddej:
3 dl vand (37 grader)
1 tsk. salt
½ dl olivenolie
ca. 400 g. Ølandshvedemel
1. dag - fordej
Mel og vand røres sammen og gæren røres ud heri. Dækkes med et fugtigt klæde. Lad dejen stå mørkt og lunt til næste dag.
2. dag - brød
Bland ingredienserne til brøddejen godt sammen og bland fordejen i.
Ælt det grundigt med mere mel til dejen er fast. Dæk med fugtigt klæde og lad hæve til dobbelt størrelse (1 - 2 timer)
Slå dejen ned og form til 3 brød eller 6 flutes. Lad brøddene hæve til dobbelt størrelse og bag dem i forvarmet ovn 220 grader (varmluft -ellers 250 grader) i ca. 15-20 min. (bagetiden for flutes er mindre)
|