Oksefilet
1,4kg oksefilet
olie og lidt smør
3 spsk plukket rosmarin
2 fed finthakket hvidløg
salt og pever
Rids fedtet på kødet på kryds og tværs. Brun det på alle sider på en pande i smør/olie.
Placer kødet i et ovnfast fad og krydr med timian hvidløg, salt og peber.
Steg kødet i en 185 grader varm ovn i ca. 40 min. lad det trække under folie i 10-15 min. inden udskæring.
Marinerede rødkøg
700g små rødløg
olie
salt og peber
en kvist rosmarin, hakket
½dl balsamicoeddike
1 spsk honning
lidt finthakket chili
Pil og halver løgene - kom dem i et ovnfast fad og vend dem sammen med olie, salt, peber og rosmarin
Bag løgene i en 185 grader varm ovn i 40 min til de er møre og lækre.
Kom balsamico, honning og chili i en gryde og varm det op til kogepunktet, kom løgene i og lad dem simre stille og roligt i 3-4min.
Hæld det hele i en skål til servering.
Gratinered kartofler
4 store bagekartofler
en pastinak
1 dl vand fra kogningen
50g smør
salt, peber og revet muskatnød.
2dl creme fraiche
2 æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
75 g revet ost.
Skræl pastinak og kartofler og skær dem i grove stykker, og kog dem møre i vand med salt. husk at gemme 1dl kogevand.
Mos dem med vand, smør, salt og peber og revet muskatnød.
kom mosen i små porcelænsforme eller en større.
Rør cremefraiche sammen med salt, peber og æggeblommer samt revet ost
Kom blandingen over mosen og bag den i ovnen 185grader, i ca. 25-30 min til overfladen er gylden.
Sauce
1½ dl rødvin + lidt ekstra
6dl oksebouillon
2 kviste timian
8 peberkorn
1dl piskefløde
Jævning til saucen
Kom 1½dl rødvin i en gryde og reducer det til 1/4 del af mængden. Tilsæt bouillon, timian og peberkorn og lad det simre i 15 min. Si saucen.
Tilsæt stegesky fra kødet og piskefløden. Kog det til det har en god smag, smag evt til med lidt ekstra rødvin.
Kan evt. serveres med grønne bønner.
|