blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Oksekød i massamansauce

 
     
 

500g oksekød i tern
6-7 mellemstore kartofler
3 mellemstore løg
4 dl kokosmælk
3 spsk. massamankarry
4 spsk palmesukker
4 spsk. fiskesauce, evt mere.
3 spsk. limesaft
3 spsk ristede og saltede jordnødder
3 laurbærblade

Skræl kartoflerne og del dem i både.

Pil løgene og skær dem i 8 både

Kom 4 spsk. af den tyktflydende øverste del af kokosmælken i en stor gryde og lad den koge op. Tilsæt massaman-karrypastaen og lad den koge i 1 min..

Tilsæt oksekød, løg, resten af kokosmælken,fiskesauce, palmesukker, limesaft, jordnødder samt lauerbærblade.

Tilsæt 5 dl vand

Lad det simre med låget på klem i en time. Tilsæt derefter kartoflerne og lad det hele småkoge i yderligere 20 min.

Smag til med lime, sukker og fiskesauce efter ønske.

Tag laurbærbladene op og server retten.