500g oksekød i tern
6-7 mellemstore kartofler
3 mellemstore løg
4 dl kokosmælk
3 spsk. massamankarry
4 spsk palmesukker
4 spsk. fiskesauce, evt mere.
3 spsk. limesaft
3 spsk ristede og saltede jordnødder
3 laurbærblade
Skræl kartoflerne og del dem i både.
Pil løgene og skær dem i 8 både
Kom 4 spsk. af den tyktflydende øverste del af kokosmælken i en stor gryde og lad den koge op. Tilsæt massaman-karrypastaen og lad den koge i 1 min..
Tilsæt oksekød, løg, resten af kokosmælken,fiskesauce, palmesukker, limesaft, jordnødder samt lauerbærblade.
Tilsæt 5 dl vand
Lad det simre med låget på klem i en time. Tilsæt derefter kartoflerne og lad det hele småkoge i yderligere 20 min.
Smag til med lime, sukker og fiskesauce efter ønske.
Tag laurbærbladene op og server retten.
|