700 gr. friske små tomater
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 lille håndfuld friske basilikumblade
3-4 fed hvidløg
salt
En knivspids sukker
5oo gr. pasta, f.eks. spaghetti eller linguine
Revet Parmesan
Vask tomaterne og skær dem i halve. Varm olien i en gryde og tilsæt de hele fed hvidløg. Hvidløgsfedene må endelig ikke tage farve, så snart de begynder at syde, tilsætter du tomaterne. Lad dem stå ved høj varme, men pas stadig på, at hvidløget ikke brænder på. Tilsæt salt og en lille smule sukker. Bevæg gryden lidt. Når tomaterne begynder at falde sammen og afgive lidt saft, tilsætter du basilikum, Mas evt. nogle af tomaterne med en grydeske så de afgiver væde. Lad gerne sovsen hvile lidt inden du serverer.
Kog pastaen imens.
Tilsæt evt. lidt af pastavandet til tomaterne.
Server med revet Parmesan
|