blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

 

Tyrkiske brød - Pide
 
     
  (12 stk.)

Ingredienser:

Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
ca. 500 g mel

Til pensling:
1 dl yoghurt
1 æg
1 spsk olie

Til drys:
Sesamfrø og/eller jomfru i det grønne.




Fremgangsmåde


Ægget piskes sammen med 1 dl yoghurt og 1 spsk olie


Gær, vand, sukker, salt og olie piskes godt sammen. Melet tilsættes, og dejen æltes færdig. Den hæver tildækket og lunt i 45 min. 

Del dejen i 12 stykker, og form hvert af dem til en bolle. Bollerne trykkes meget flade (mindre end 1 cm) og lægges på plader med bagepapir. Dæk med fugtigt viskestykke, og lad brødene hvile i 10 min. 

Brødene trykkes endnu mere flade med fingerspidserne. De pensles tykt med yoghurtblandingen. Drys med sesamfrø og jomfru i det grønne. Bages 5 -7 min. ved 250° højt i ovnen.

Tip !
Portion til to brød kan rulles ud til et aflangt brød i stedet for.