(12 stk.)
Ingredienser:
Dej:
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olie
ca. 500 g mel
Til pensling:
1 dl yoghurt
1 æg
1 spsk olie
Til drys:
Sesamfrø og/eller jomfru i det grønne.
Fremgangsmåde
Ægget piskes sammen med 1 dl yoghurt og 1 spsk olie
Gær, vand, sukker, salt og olie piskes godt sammen.
Melet tilsættes, og dejen æltes færdig.
Den hæver tildækket og lunt i 45 min.
Del dejen i 12 stykker, og form hvert af dem til en bolle.
Bollerne trykkes meget flade (mindre end 1 cm) og lægges
på plader med bagepapir. Dæk med fugtigt viskestykke,
og lad brødene hvile i 10 min.
Brødene trykkes endnu mere flade med fingerspidserne.
De pensles tykt med yoghurtblandingen. Drys med sesamfrø
og jomfru i det grønne. Bages 5 -7 min. ved 250° højt
i ovnen.
Tip !
Portion til to brød kan rulles ud til
et aflangt brød i stedet for.
|