|
rabarber 450 g
sukker 4 spsk.
vand 2 spsk.
Flødemarengs:
piskefløde ½ liter piskes stiv
pasteuriserede æggehvider 3 stk.
sukker 6 spsk.
Pisk æggehviderne først halvstive, dernæst til stiv marengs med sukker, og bland massen med flødeskum. Kom den i en si, foret med et stykke tyndt stof, og sæt sien tildækket over en skål i køleskabet til næste dag. Skær rabarber i 2- 3 cm lange stykker, læg dem i en ovnfast skål, drys sukker over, og tilsæt vand. Kog rabarberen i 3-minutters intervaller i mikroovnen. Eller stil fadet tildækket i en 160° varm ovn, til stykkerne er møre. Lad dem blive kolde i fadet. Anret desserten portionsvis med lidt frugt nederst. Resten vendes med den afdryppede fløde-marengs og lægges ovenpå. |
|