Ingredienser:
Suppe:
1 kg rabarber
250 g sukker
2 vanillestænger
1/4 I vand
lidt kanel
evt. maizenamel
Iscreme:
¼ l creme fraiche 38%
1/4 l sødmælk
1 stg vanille
6 æggeblommer
150 g sukker
2 blade husblas
Fremgangsmåde:
Suppe:
Rabarberne skylles og snittes groft. Koges op med sukker, vand, kanel samt de flækkede vanillestænger. Rabarberlagen sigtes og jævnes eventuelt med en anelse maizenamel udrørt i lidt koldt vand. Suppen stilles koldt.
Iscreme:
Creme fraiche, mælk og den flækkede vanillestang koges op. Æg og sukker piskes sammen og den opvarmede creme tilsættes langsomt og legeres op til cremet konsistens ved svag varme. Den udblødte og lune husblas tilsættes. Det hele afkøles og røres i ismaskine eller stilles i fryseren. Stilles den i fryseren skal den røres af og til. Skal fryse ca. 6-8 timer.
Server suppen iskold med iscreme i.
Drikkevareforeslag: Muscat de Lunel, Frankrig
|