100g tørrede svampe
40g smør 2 spsk olie
1. fed hvidløg-hakket
1. løg-finthakket
1 kvist rosmarin-finthakket
1 kvist salvie-finthakket
1 stængel basilikum-finthakket
4 tomater, flåede og hakkede
ca. 1½ l grøntsagsbouillon
1 stilk bredbladet persille-finthakket
350g risottoris
2dl Barolo (Anden rødvin kan bruges)
40g friskrevet parmesan
salt og peber
Udblød svampene i rigeligt varmt vand i 20 min. Lad dem dryppe af og klem væden af dem.
Varm smør og olie i en gryde og svits løg, hvidløg, rosmarin, salvie og basilikum ved lav varme i 5 min.
Tilsæt tomaterne og lad dem koge med i 15 min. Kom svampene i og krydr med salt og peber og lad simre i 15 min.
Kom risene og persillen i og rørrundt til risene er dækket af fedstoffet.
Dryp vinen over og kog til den er kogt væk.
Tilsæt en dl. bouillon og kog til den er opsuget. Fortsæt med 1 dl. ad gangen og rør til den er opsuget. Det tager 18-20 min.
Drys med parmesanen og server.
|