blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Rugbrød - Aamanns

 
     
 

Surdej

250 g rugmel
4 dl vand
½ tsk. salt
2 spsk. honning
2 spsk yoghurt

Dag 3
125 g rugmel
2 dl. vand

Rør ingredienserne sammen til en grød i en skål, læg film over, prik et par huller i filmen, og lad den stå på køkkenbordet. Rør i den et par gange om dagen

På 3. dagen kommes resten i og dejen står yderligere et par dage til den bobler.

Rugbrød med kerner - 2 brød

Fordej

500 g surdej
250 g knækkede rugkerner
50 g hørfrø
150 g hvede- eller fint speltmel
5 dl lunkent vand
1 spsk. salt
1½ spsk honning

Bland det hele og lad det hæve med et fugtigt klæde over til dagen efter

Brøddej


Fordejen plus:

1100 g groft rugmel
3 spsk salt
1½ spsk maltsirup eller honning
9 dl vand

Ælt grundigt på maskine i 10 min.

Tag 500 g dej fra og læg den i køleskabet.

Fordel dejen i formene og tryk den pænt glat.

Prik mange huller i dejen med en strikkepind - meget vigtigt!

Lad brødet hæve ca. 30% i ca. 4 - 6 timer Prik igen med strikkepind!

Bag brøddene ved 170 grader i 1 time og 45 min. Tag brøddene ud af formene og bag yderligere i 15 min. uden form.

Pak brøddene ind i viskestykker og put i plastposer til dagen efter.