blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Rugbrød, Ebbe Mørks.

 
     
 

Til 3 rugbrød

Surdej:
1 dl lunkent vand
1 spsk yoghurt eller øko kærnemælk
1 dl sigtemel
1. lille stykke gær på størrelse med en ært

Rør disse ting sammen og lad dejen stå lunt til næste dag.

1 dl. lunken vand
1 dl groft rugmel

Rør vand og rugmel i dejen og lad den stå lunt til næste dag.

Rugbrødsdej:
Surdej, som ovenfor
1½ l vand
2 spsk salt
1½ kg groft rugmel

Røres sammen og hæver 1. døgn.

1 lagerøl
2 spsk malt
1 kg knækkede rugkerner

Tilsæt en mørk lagerøl og malten samt rugkerner.

TAG EN ½ l SURDEJ FRA I EN BØTTE OG DRYS MED 2 SPSK SALT SOM UNDLADES I NÆSTE BAGNING, SÆT I KØLESKAB TIL NÆSTE GANG

Fordel dejen i 3 velsmurte forme á 1½ l og stil dem varmt til efterhævning i en time.

Sæt formene på nederste rille ved 100 grader i en time. Herefter hæves temperaturen til 200 grader, bager ½ time og der lægges folie over og bages videre i ½ time.

Der benyttes alm, over/undervarme. Brødene kan evt. prikkes med en strikkepind før temperaturen hæves.

Vend brødene ud og pak dem i viskestykker og put dem i plastposer og lad dem køle af på rist.