blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Trifli med stikkelsbærkompot
6 personer

 
     
 

Kompot

500g modne stikkelsbær
1 1/4 dl vand
140g sukker
1½ spsk Maizena
1 dl vand
25g mandelsplitter
1 toptsk. hakkede mynteblade

Creme:

2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk. Maizena
2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde

150g let knuste markroner

Kornene fra en stang vanille

Pynt:

Fint strimlet skal af citron

 

Kompot:

Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog og lad det koge svagt under låg i 15min til bærrene er møre.

Rør en jævning af Maizena og vand.

Blend stikkelsbærkompotten og hæld den tilbage i gryden, bring i kog og hæld jævningen i under omrøring. Lad koge i 2 min. Kom mandelsplitter og mynte i og køl af.

Creme:

Rør æggeblommer, sukker, vanillekorn og Maizena sammen i en gryde, rør mælken i.
Varm blandingen op under let piskning og kog den 1 min. stadig under piskning.

Lad cremen køle af i en skål, rør af og til.

Pisk fløden til skum og vend 3/4 i cremen. resten bruges til pynt.

Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas og pynt med flødeskum og revet citronskal.

Stil triflien i køleskab i en time og server med lange skeer.