Kompot
500g modne stikkelsbær
1 1/4 dl vand
140g sukker
1½ spsk Maizena
1 dl vand
25g mandelsplitter
1 toptsk. hakkede mynteblade
Creme:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk. Maizena
2½ dl sødmælk
2½ dl piskefløde
150g let knuste markroner
Kornene fra en stang vanille
Pynt:
Fint strimlet skal af citron
Kompot:
Bring stikkelsbær, vand og sukker i kog og lad det koge svagt under låg i 15min til bærrene er møre.
Rør en jævning af Maizena og vand.
Blend stikkelsbærkompotten og hæld den tilbage i gryden, bring i kog og hæld jævningen i under omrøring. Lad koge i 2 min. Kom mandelsplitter og mynte i og køl af.
Creme:
Rør æggeblommer, sukker, vanillekorn og Maizena sammen i en gryde, rør mælken i.
Varm blandingen op under let piskning og kog den 1 min. stadig under piskning.
Lad cremen køle af i en skål, rør af og til.
Pisk fløden til skum og vend 3/4 i cremen. resten bruges til pynt.
Læg creme, knuste makroner og stikkelsbærkompot lagvis i høje glas og pynt med flødeskum og revet citronskal.
Stil triflien i køleskab i en time og server med lange skeer.
|