blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Stufatino di Vitello con sedano e erbe
 
     
 

Kalvegryde m. blegselleri, hvidløg og urter

1 kg kalvekød, renset og skåret i tern på 3x3 cm
10 spsk. olivenolie
ca. 100 g krydret pølse (salsicce)
5 fed hakket hvidløg
6 finthakkede små rødløg
2 mellemstore finthakkede gulerødder
5 stilke finthakkede blegselleri
3 stilke blegselleri i 3 cm. lange stykker
Ca ½ flaske Prosecco eller spansk Cava (Brut!!)
1 chilipeber som tages op når retten er tilpas
1 spsk frisk rosmarin
3 laurbærblade
1 spsk frisk timian
1½ ds. flåede tomater
12 små perleløg eller 6 flade cippoline-løg
1. glas god kalvefond

sæt stegesoen i ovnen v. 170 °

Tilbered din sofritti i en sauterpande:

Snur den smuldrede pølse i olivenolien, tilsæt hvidløg, rødløg, gulerødder og blegselleri.
Steg videre i et par min. Rør konstant, så det ikke brænder på!

Tilsæt Proseccoen, kog lidt ned og tilsæt så den hele chili, rosmarin, laurbærblad, timian og de flåede tomater.

Lad det koge lidt og hæld så det hele ned i stegesoen, sammen med perleløg, kalvefond og kalvekødet - husk at fjerne chilien.

Sæt stegesoen i ovnen og lad det boble roligt i 3 timer.

Server med brød eller risotto.

(Tak til Anders Grøndahl)