1½ dl. sødmælk
25g gær
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk. salt
ca. 200g hvedemel
ca. 100g ølandshvedemel
2-3 spsk fromage frais
æg til pensling
Birkes
Mælken lunes, gæren udrøres heri.
Æg, sukker, salt og fromage frais tilsættes. Der røres godt rundt.
Mel tilsættes og dejen æltes godt igennem. (Maskine 4-5 min.)
Stilles til hævning et lunt sted ca. 20 min.
Dejen slåes ned og æltes godt igennem. (Maskine 4-5 min.)
Udrulles til et stykke på ca. 30x70 cm og foldes i 3 lag på den lange led.
Skæres i brede stykker. 12 i alt
Efterhæver på pladen i ca. 15. min.
Pensles med æg og rulles (på overfladen) i en skål med birkes.*
Bagetid: ca. 15 min. ved 200 gr. C.
* eller drysses. De kan "falde" lidt sammen ved berøring under rulning i birkes. |