blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Tebirkes - Nils

 
     
 

1½ dl. sødmælk
25g gær
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk. salt
ca. 200g hvedemel
ca. 100g ølandshvedemel
2-3 spsk fromage frais

æg til pensling
Birkes

Mælken lunes, gæren udrøres heri.
Æg, sukker, salt og fromage frais tilsættes. Der røres godt rundt.
Mel tilsættes og dejen æltes godt igennem. (Maskine 4-5 min.)
Stilles til hævning et lunt sted ca. 20 min.
Dejen slåes ned og æltes godt igennem. (Maskine 4-5 min.)
Udrulles til et stykke på ca. 30x70 cm og foldes i 3 lag på den lange led.
Skæres i brede stykker. 12 i alt
Efterhæver på pladen i ca. 15. min.
Pensles med æg og rulles (på overfladen) i en skål med birkes.*

Bagetid: ca. 15 min. ved 200 gr. C.

 

* eller drysses. De kan "falde" lidt sammen ved berøring under rulning i birkes.